Pavo E´lyte

kr519.00
(No reviews yet)
Current Stock:
Adding to cart… The item has been added

Pavo E'lyte

När en häst svettas förlorar den inte bara vätska, utan också kroppsmineraler som natrium, kalium, klor, kalcium och magnesium. Dessa substanser kallas för elektrolyter och spelar en avgörande roll för musklernas metabolism. Om förlorade elektrolyter inte återförs till musklerna så kommer uthålligheten att försämras. Vid kraftig brist kan uttorkning och kolik uppstå. Om en häst inte klarar av att utföra en särskild uppgift på grund av kraftlöshet, eller känns håglös så kan det bli nödvändigt att fylla på med elektrolyter.

Pavo E´lyte: komplett elektrolyttillskott

Pavo E´lyte är ett elektrolyttillskott som innehåller alla nödvändiga kroppsmineraler i rätt förhållande till varandra då förhållandena är särskilt viktiga för korrekt påfyllning. Pavo E´lyte innehåller extra magnesium, eftersom hästar förlorar även denna mineral när den svettas. Vikten av magnesium i kroppsprocessen ska inte underskattas. Många andra elektrolyter innehåller inget magnesium, eller bara lite av denna substans. Pavo E'lyte innehåller inte vete, och är därför lämplig även för glutenkänsliga hästar.

Påfyllnad av elektrolyter sommar och vintertid

En häst svettas inte bara på sommaren när det är varmt. Vintertid, efter hög-intensiv träning eller tävling, kan det också vara nödvändigt att fylla på elektrolyter. När hästarna är rakade, vilket gör att svetten torkar snabbare, kan det verka som att de inte svettats så mycket men försäkra dig om att dessa hästar får i sig tillräckligt med elektrolyter. Håglöshet är ett tydligt tecken på uttorkning.

FODERRÅD PAVO E´LYTE

Hästar behöver ofta vänja sig vid smaken av elektrolyter. Börja med en liten dos och öka den sakta eller blanda Pavo E´lyte i maten. För svårfodrade hästar, blanda i lite äppelmos eller äppeljuice i maten, det kan hjälpa alternativt använd en mun-spruta fylld med äppelmos och elektrolyter.

Säljs i 3 kilos spann med återförseglingslock.

Viktiga egenskaper

  • Påfyllning av kroppsmineraler efter svettning
  • För optimal uthållighet och ork
  • För högintensiva sportprestationer
  • Innehåller natrium, kalium och klor i korrekt förhållande

Användning

  • För fritids- och tävlingshästar som svettas, passar för alla kategorier häst