Naturmüsli SENIOR

SKU:
Senior
kr515.00
(No reviews yet)
Current Stock:

När det behövs lite extra
NaturMüsli SENIOR är för äldre hästar eller känsliga hästar som har ett behov av ett mer lättsmält foder. Råvarorna är skonsamt bearbetade, så de är lättare att utnyttja och omsätta utan att kroppen utsätts för onödig belastning. NaturMüsli SENIOR ingår i Nordic-serien och har anpassats till grovfoder som odlas i de nordiska länderna..

  • rik på lättsmälta fiber
  • smakrika och skonsamt behandlade råvaror anpassade till den äldre hästen
  • innehåller örter, havsalger, oljor och oljehaltiga frön
  • den fina strukturen gör att fodret är lätt att tugga

 

Högvärdigt näringsinnehåll
När överlinjen blir lite kantig, och de första grå hårstråna syns på den äldre hästen, finns det ett behov av att stödja hästen med speciella näringsämnen för att bevara dess vitalitet och livskraft. Vi kan vanligtvis se tillbaka med glädje på många års gemensamma erfarenheter. Nu är det dags att ge tillbaka.

 

NaturMüsli SENIOR är en fiberrik müsli som är särskilt lämplig för känsliga och äldre hästar, samt ett hjälpmedel för att hjälpa tunna hästar att öka i hull.

 

Vitalitet – även hos den äldre hästen
Som regel minskar kravet på hästens prestation med åldern. Detta minskar behovet av energi från kolhydrater. Efter hand minskar hästens arbetsbelastning som följd av hälsoproblem. Men det minskade energibehovet kan inte likställas med ett minskat behov av näringsämnen. Den äldre hästens matsmältningssystem ställer stora krav på bearbetningen av råvarorna, så att näringsämnenas upptaglighet blir så hög som möjligt.

 

Perfekt “anti-aging”-strategi
Med NaturMüsli SENIOR är den äldre hästens ägare på den säkra sidan. Den höga andelen lättsmälta

fibrer och örter kan bidra till att kompensera för bristande näringsinnehåll i grovfodret. En hög andel kallpressade oljor i samband med ett brett spektrum av vitaminer och spårämnen tillför en tillräcklig mängd näringsämnen. När den äldre hästen utfodras med en foderblandning med skonsamt bearbetade råvaror belastas hästens matsmältningssystem mindre, vilket bidrar till att säkerställa att hästen får goda förutsättningar att åldras. Rätt utfodring är också en förutsättning för att ha en välfungerande seniorhäst. NaturMüsli SENIOR passar även för andra känsliga hästar.