Samshield Miss Shield Shadowmatt Glossy

Miss Shield Shadowmatt från Samhield har den breda solskärmen som har blivit riktigt modern på senare år och en matt, reptålig lack.

Samshield hjälmarnas ytterskal är av matrialet polycarbonat som är så starkt och ger ett sådant högt skydd att det även används vid tillverkningen av motorcykelhjälmar. Innerskalet är tillverkat i Polystyren, vilket ger en bättre stötupptagningsförmåga vid fall. Samshield ridhjälmarna är även utrustade med ett unikt "airflowsystem" som gör hjälmarna svala utan att inkräkta på utseende eller säkerheten. För den mest optimala passformen finns ridhjälmarnas skal i storlekarna small, medium och large och kan kombineras med olika ilägg, liners, som anpassas efter huvudstorlek och huvudform. Det finns två olika sorters ilägg och dessa är gjorda av memory foam som bidrar till att ridhjälmen håller sig stabil i flera år då materialet inte tappar formen. Ilägget fästs med ett mycket starkt klicksystem som gör att det går att ta av och tvätta gång på gång utan att det tappar sin fäst förmåga.

Storleken på liner anpassas efter storleken på skalet, se tabellen nedan.

Small: 51,52,53,54,55S

Medium:55M,56,57,58M

Large: 58L,59,60,61

En Samshield-hjälm är enkel att storleksanpassa. Med hjälp av deras utbytbara innerpaddar (liners) kan du anpassa storleken utan att behöva köpa en helt ny hjälm.

VG1 01,040 och EN1384-17 certifierad.

Vänligen observera att köp av Samshield ridhjälm alltid sker via kontakt med butiken. Du är välkommen att höra av dig till oss alternativt beställa ridhjälmen via vår webbshop då vi sedan kontaktar dig.

Köp
  • från 4 350,00 kr
100 % SSL-säkrad