Hippolyt Fohlengold

Fölfoder för fölets speciella krav

Framtiden formas
Först liten och hjälplös och i nästa ögonblick blir modern omkörd i full galopp, varefter fölet genomför en snabb vändning följt av en tvärnit. Stolt och belåten trav, en spark mot en imaginär angripare och därefter en välbehövlig middagssömn i solen. Föl gör oss varma i hjärtat och man kan nästan inte ta ögonen ifrån dessa små liv som vi förväntar oss så mycket av.

Optimalt fölfoder som hjälper till med en balanserad utveckling av fölet. FohlenGold innehåller flera näringsämnen som understödjer matsmältningen och reglerar tillväxten från början. Samtidigt har FohlenGold ett högt innehåll av mineraler och spårämnen vilket gynnar en god utveckling av ledbrosk och skelett.

- Matsmältningsstabiliserande
- Lågt innehåll av stärkelse
- Högt innehåll av mikronäringsämnen
- Innehåller örter, havsalger, oljor och oljehaltiga frön

KVALITET I STÄLLET FÖR KVANTITET
FohlenGold är baserat på ingredienser av högsta kvalitet som majsgroddar, öljäst, örter och många naturligt vitalämneshaltiga råvaror. Mineralerna är övervägande av organiskt och marint ursprung med hög upptaglighet i fölet och förhållandet mellan spårämnena är perfekt avstämt, vilket säkerställer en problemfri tillväxt. Med jäst, malt, linfrön och en speciell sammansättning av kryddväxter stimuleras den enzymatiska matsmältningen, som utvecklas inom loppet av fölets första levnadsveckor. Det blir då möjligt att etablera en välfungerande och motståndskraftig grovtarmsflora.

UTFODRINGSREKOMMENDATION

Rekommendationen förutsätter att unghästen växer jämt och har tillgång till grovfoder av god kvalitet (förväntad vuxenvikt 400 respektive 600 kg). Till specialraser, ponnyer, lättfödda hästar anpassas mängderna efter kroppsvikt.

Från 3 levnadsveckan till 3 månad Fri tillgång - max. 400/600 g/dagligen

Från 4-12 månaders ålder500/900 g/dagligen

Från 12-18 månaders ålder600/1200 g/dagligen

Från 18-24 månaders ålder700/800 g/1,3-1,5 kg/dagligen

Vid 24 månaders ålderFohlengold fasas ut, samtidigt med att vuxenfoder introduceras

1 liter = ca 700 g

Köp
  • 475,00 kr
100 % SSL-säkrad