OneK MIPS Glossy Avance

kr4,499.00
(No reviews yet)
Current Stock:
Adding to cart… The item has been added

Den populära OneK hjälmen nu med mips-systemet!

  • MIPS-system
  • God ventilation
  • Tvättbar liner
  • Poloskärm (stor solskärm)

Avancé erbjuder dig en god ventilation både fram och bak för att hålla en svalare och behagligare temperatur. Avancé modellen är designad med en funktionell poloskärm som skyddar extra mycket från solljus och från att få regn och stänk i ögonen.

Forskning visar att hjälmar med ett integrerat MIPS-system skyddar bättre mot sneda slag än hjälmar utan säkerhetssystemet. Alla OneK’s ridhjälmar är gjorda av ett avancerat formsprutat ytterskal i Polycarbonat och ABS komposit, kombinerat med en EPS liner som har flera funktioner, linern fungerar både som stötdämpning men gör också hjälmen justerbar i storlek och enkel att hålla ren.

Om Mips

Mips-systemet är designat för att på bästa sätt imitera huvudets egna säkerhetssystem. Hjärnan kan, i de fall huvudet utsätts för sneda islag (rotationer), röra sig i vätskan som finns i huvudet och på så sätt minska våldet som hjärnan annars utsätts för i händelse av fall eller slag. Mips-hjälmarna är designade med samma teknik i åtanke, där det integrerade lågfriktions-skiktet på hjälmens insida då ska absorbera den energi som annars kan orsaka skador på hjärnan.

LINER INGÅR I KÖP